Kültürümüzde kulak çınlaması ile başka birinin bizi anması arasında bağlantı kurarız. Halbuki kulak çınlaması dikkat edilmezse, bazılarında bir hastalık veya semptom olarak kendini gösterebilir.
Evet … hep yeni kelimeler öğreniyoruz. “Tinnitus” kelimesi de son zamanlarda tıp dilinde karşımıza çıkmaktadır. Tinnitus’ lu hastaların aslında dünyada hızla arttığını ve bu hastalığın bitmeyen bir kulak çınlaması olduğunu söylemek mümkün.
Kulaktaki bu çınlama bende de birkaç yıl evvel başlayan ve hiç son bulmayan bir kulak hışırtısı şeklindedir. Bazı kişilerde aşırı rahatsızlığa sebebiyet verir. Bu konuda şanslı olduğumu düşünüyorum. Çünkü disiplin ile Tinnitus’la yaşamayı öğrenmek mümkün. Bu konuda Türkiye’de başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdüren Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü Sayın Prof. Dr. Songül Aksoy’un bir yazısını paylaşıyorum. [Prof. Dr. Songül Aksoy – Tinnitus] Tinnitus’u daha iyi anlamamız lazım.
Evet kulaklarımız çınlayabilir fakat sebebi hakikatten bizi ananlar mıdır? Bu konuda tecrübesi olan ve paylaşımda bulunmak isteyen var mı?
Yorum yapılmamış